Βολές κατά της ηγεσίας από Μηλιό, Πετράκο, Μητρόπουλο στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Από «γιατί όχι δραχμή» μέχρι δημοψήφισμα

Διαφοροποιήσεις από τα όσα πρεσβεύουν οι προσκείμενοι στην ηγεσία για την συμφωνία με τους εταίρους καταγράφηκαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από τους «συνήθεις ύποπτους» (όπως ο κ. Μηλιός πλέον), αλλά και από μετριοπαθή στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Α. Μητρόπουλος.

Τον διαφορετικό από την ηγεσία τόνο έδωσε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Πετράκος. «Ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της. Η 20η Φλεβάρη ήταν μεγάλο λάθος. Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε, δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ» ανέφερε μεταξύ άλλων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

«Προφορικές συμφωνίες δεν γίνονται ούτε στα καφενεία» τόνισε αιχμηρά ο κ. Μηλιός για την μη διασφάλιση των όσων συζητά η κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για την διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε, ενώ ζήτησε να μην υπογραφεί ασύμβατη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ��υμφωνία.

«Η μάχη χάθηκε στις 20/2» υποστήριξε από την πλευρά του ο Α. Μητρόπουλος, ο οποίος τάχθηκε και πάλι υπέρ του δημοψηφίσματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top