Τσίπρας: Οι συνομιλητές μας εκτιμούν ότι η κρίση πρέπει να λυθεί και για γεωπολιτικούς λόγους

Τι είπε στους συνεργάτες για την συνάντηση με Μέρκελ-Ολάντ

Τσίπρας: Οι συνομιλητές μας εκτιμούν ότι η κρίση πρέπει να λυθεί και για γεωπολιτικούς λόγους

​«Ήταν μια σκληρή διαπραγμάτευση σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Οι συνομιλητές μας εκτίμησαν ότι η κρίση πρέπει να επιλυθεί για πολιτικούς και γεωπολιτικούς λόγους. Και τα οικονομικά στοιχεία, βέβαια, παίζουν τον ρόλο τους. Είμαι αισιόδοξος» είπε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του, θέλοντας να περιγράψει τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Πέμπτης.

Έτσι σύμφωνα με την αναφορά αυτή που απέσπασε αποκλειστικά η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου για τα Παραπολιτικά, ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι η Γερμανία και η Γαλλία πείστηκαν ότι η λύση βρίσκεται στην πολιτική βούληση και όχι στην σύμφωνη γνώμη των τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συζήτηση ρόλο έπαιξε η συμφωνία της κυβέρνησης με τη Ρωσία για την κατασκευή αγωγού αερίου και η κίνηση των BRICS να προσκαλέσουν την Ελλάδα να γίνει ιδρυτικό μέλος της αναπτυξιακής τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος, στην συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ κατατέθηκε και συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, για το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να τύχει γερμανικής χρηματοδότησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top