Στρατούλης: Εντός του 2015 θα δοθεί η 13η σύνταξη

Υπερασπίστηκε Κωνσταντοπούλου-Βαρουφάκη

Στρατούλης: Εντός του 2015 θα δοθεί η 13η σύνταξη

​Σε δύο ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες, τα περί ηχογράφησης του Eurogroup από τον Γιάνη Βαρουφάκη και το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αξιωματικό της αστυνομίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Στρατούλης σχολίασε μεταξύ άλλων για την κυρία Κωνσταντοπούλου: «Είναι ένα αξιόλογο και ικανότατο στέλεχος. Όσα είπε στον Ταξίαρχο δεν τον αφορούσαν προσωπικά αφού ξέρει ότι εκτελεί εντολές. Τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά. Η πεθερά σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική και η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ήθελε να στείλει το μήνυμά της. Δεν ήθελε να τον προσβάλει προσωπικά. Ήθελε να στείλει σαφές μήνυμα για το ότι η δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να κλείνει δρόμους».

«Έχει αποδείξει ότι οι εκτεθειμένοι είναι στην απέναντι πλευρά, με τις συνεχείς διαρροές», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στα όσα είχαν δημοσιευθεί για την «επίθεση» στον κ. Βαρουφάκη από τους εταίρους του στο Eurogroup. «Δηλαδή, ότι έφαγε ''πολιτικό ξύλο'' ο ίδιος το διέρρευσε;», πρόσθεσε.

Οταν όμως ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τα περί ηχογράφησης του επίμαχου Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη- κάτι που αναφερόταν σε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στους New York Times, ο κ. Στρατούλης ξεσπάθωσε.

«Όλοι τους μαγνητοφώνησαν όλους εκεί μέσα. Θα υποκρινόμαστε πολιτικά; Δεν ξέρουν τι είπαν εκεί μέσα; Όλοι έγραφαν τι έλεγε ο Βαρουφάκης», είπε και πρόσθεσε «Δηλαδή ποιος πάει να εκπροσωπήσει τη χώρα του και δεν θα γυρίσει να ενημερώσει με τον τρόπο του την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το τι έλεγαν;», αν και σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει διαψεύσει τα περί ηχογράφησης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά, ενώ σε ό,τι αφορά τα εφάπαξ έκανε γνωστό ότι είναι θέμα ημερών η τελική πρόταση και ότι θα κινηθούν «περίπου στα επίπεδα του 2013».

Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση και ότι από τα έσοδα θα καλυφθεί τ�� κενό στα ταμεία.

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Για να λήξει και τυπικά το θέμα θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική διάταξη η οποία θα περάσει στο νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μετά τη συμφωνία.

Αναφορικά με την 13η σύνταξη τόνισε ότι δεν θα μετατεθεί για το 2016, «η διάταξη είναι έτοιμη» τόνισε.

Για το θέμα της ρύθμισης οφειλών ανέφερε ότι «η ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Ερωτηθείς για την Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο ο κ. Στρατούλης σχολίασε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top