Σαπέν: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος, ούτε plan B

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι συνομιλίες

Σαπέν: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος, ούτε plan B

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις που φέρεται -σύμφωνα με το Bloomberg- να έκανε ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν εξετάζεται κανένα σενάριο παράλληλου νομίσματος. Δεν υπάρχει “plan B” για την Ελλάδα» τόνισε στο περιοδικό Politico.

Ο κ.Σαπέν αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να αυξηθεί η έντασή τους.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην «πολιτική αβεβαιότητα» που υπάρχει γύρω από την ικανότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει μια συμφωνία στο Κοινοβούλιο.

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα που έρχονται από την Αθήνα, αλλά υπάρχει ένας άνθρωπος που πρέπει να πετύχει, και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, γι 'αυτό πρέπει να τον εμπιστεύονται», είπε ο χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι και ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε νωρίτερα τα περί διπλού νομίσματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top