Μέρκελ VS Γιούνκερ:Το ΔΝΤ θέλει η καγκελάριος-Στηρίζει Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν

H σκληρή γραμμή δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις, λέει η κυβέρνηση

Μέρκελ VS Γιούνκερ:Το ΔΝΤ θέλει η καγκελάριος-Στηρίζει Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν

Η σκληρή γραμμή που κάποιοι τηρούν στην διαπραγμάτευση δυσκολεύει την ολοκλήρωση της. Αυτό εκτιμά η κυβέρνηση στον απολογισμό της για το ταξίδι και τις επαφές του Α.Τσίπρα στην Ρίγα της Λετονίας, "καρφώνοντας" την Α.Μέρκελ και το Brussels Group.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel με την Μ.Ζαχαρέα, η απεσταλμένη του σταθμού στην Ρίγα, Ε.Σαββοπούλου, «ενδεικτικό του κλίματος είναι τα όσα φέρεται να είπε o κ.Τσίπρας, στο τετ α τετ που είχε χθες με την κα Μέρκελ και τον Φ.Ολάντ, όσον αφορά τις πιέσεις στα εργασιακά. “H κυβέρνηση μου δεν θα ανεχτεί την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα” φέρεται να είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Γερμανία και Κομισιόν εμφανίζονται να εκπέμπουν τελείως διαφορετικά μηνύματα, με την Γερμανίδα Καγκελάριο να κρατά την πιο σκληρή στάση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Μέρκελ τόνισε χθες πως η όποια συμφωνία πρέπει να έχει την έγκριση του ΔΝΤ, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κλόντ Γιούνκερ, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγαλύτερη ευελιξία και δεν είναι τυχαίο τελικά, που ο τελευταίος δεν συμμετείχε στην συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση συνεχίζει να εκπέμπει έστω και συγκρατημένα ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς όπως είπαν κυβερνητικές πηγές, όλοι οι συνομιλητές του Τσίπρα στην Ρίγα εξέφρασαν την ανάγκη να βρεθεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα γρήγορα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top