Στο τραπέζι της «αξιολόγησης» βάζουν οι θεσμοί από ασφαλιστικό μέχρι… νόμο Μπαλτά!

Ζητούν στοιχεία μέχρι και για το 2018 για την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων

Στο τραπέζι της «αξιολόγησης»  βάζουν οι θεσμοί από ασφαλιστικό μέχρι…  νόμο Μπαλτά!
Μία πλήρη αξιολόγηση κάνουν στην πράξη από την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των εταίρων στο Brussels Group.

Η εφημερίδα «Αγορά» αποκαλύπτει αύριο το περιεχόμενο των επαφών και όπως αποδεικνύεται δεν συζητούν μόνο δημοσιονομικά μέτρα, αλλά και εργασιακά, ασφαλιστικό και όλα τα άλλα ζητήματα που συζητούνται εδώ και καιρό, με ένα τρισέλιδο σημείωμα να αποτυπώνει όλα τα ραντεβού που έχουν γίνει από την Τετάρτη.

Στο τραπέζι δηλαδή δεν βρίσκονται μόνο ΦΠΑ κλπ αλλά εξετάζουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στην οποία κάνουν «σκανάρισμα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν ζητήσει στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού και της κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι το 2018!

Στο τραπέζι βάζουν ξανά και τα εργασιακά, όπως τα προνόμια των συνδικαλιστών και τις απολύσεις, αλλά και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μέχρι και για το Νόμο Μπαλτά οι θεσμοί έχουν άποψη και ζητούν να «παγώσουν» οι ρυθμίσεις του! Πρόκειται δηλαδή για μία κανονική 5η αξιολόγηση, με τους Μέρκελ και Ολάντ να διαμηνύουν άλλωστε ότι χωρίς να «κλείσει» το δεύτερο μνημόνιο, δεν πρόκειται να προχωρήσει η συμφωνία για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top