Δένδιας: Δεν μπορούμε να πούμε «όχι» σε μία συμφωνία, αν δεν είναι ακραία

Σήμα κινδύνου για τη ΝΔ: «Αν δεν αλλάξουμε, κινδυνεύουμε με εξαφάνιση»

«Ακόμα και σε μια κακή συμφωνία, αν δεν είναι ακραία, δεν μπορούμε να πούμε ‘όχι’. Για να πούμε ‘όχι’ θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο για να είμαστε συνεπείς, να προσφέρουμε την εναλλακτική. Να πούμε δηλαδή από πού θα βρει η χώρα λεφτά για να επιβιώσει, να βρεθεί ρευστό για μισθούς και συντάξεις και να κινηθεί η Οικονομία. Αν αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, το ‘όχι’ επί της αρχής στερείται σοβαρότηταςδήλωσε ο βουλευτής της Β΄Αθήνας και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο πρώην υπουργός άφησε να εννοηθεί επίσης ότι η ΝΔ θα μπορούσε να επιλέξει το "παρών", στην περίπτωση όμως που θα ήταν εξασφαλισμένη η υπερψήφιση της συμφωνίας. «Επί της ουσίας, θέλετε να φθάσουμε μέχρι το ‘παρών’ εάν υπάρχει επαρκής κυβερνητική πλειοψηφία να την ψηφίσει; Αν δεν υπάρχει, τι θα κάνουμε; Θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς συμφωνία; Επί του κειμένου της συμφωνίας, είτε έρθει σε ένα είτε σε πολλά άρθρα, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μπορούμε να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε, να ασκήσουμε κριτική αλλά επί της αρχής, αν πρέπει η χώρα να έχει συμφωνία ή όχι, δεν νομίζω πως χωρούν πολλές κουβέντες» πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα ο κ. Δένδιας.

Ο βουλευτής της Β΄Αθήνας άσκησε κριτική πάντως και στον ρόλο του ΔΝΤ, όπως και στην συμμετοχή του στο σχήμα των δανειστών:

«Πάντοτε στη διαπραγμάτευση υπήρχε θέμα με το ΔΝΤ. Το θέμα ήταν δυσανάλογο με τα χρήματα που έχει εισφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σ’ αυτήν την προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Νομίζω ότι η είσοδος του ΔΝΤ στην Ευρώπη, κάτι το οποίο ‘επέτυχε’ (μέσα σε πολλά εισαγωγικά και με πολλές υπογραμμίσεις) ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν έχει βοηθήσει».

Κριτική άσκησε ο κ. Δένδιας και στην ηγεσία της ΝΔ, με αφορμή το 15% που καταγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου, σε πρόσφατη δημοσκόπηση. «Δεν είναι καλά τα πράγματα για εμάς και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα. Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο παριστάνοντας ότι τίποτε δεν τρέχει, υιοθετώντας τη θεωρία του ‘ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε’, τότε το 15% θα μας φαίνεται παράδεισος σε λίγους μήνες. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα. Η επιλογή μας είναι μία και μόνη: Να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να ξεκινήσουμε άμεσα συζήτηση για το τι πήγε στραβά στις εκλογές. Να ξεκινήσουμε άμεσα συζήτηση για τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας προς την ελληνική κοινωνία»..

Όπως συμπ��ήρωσε, «επί τη βάσει αυτών θα πρέπει να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτήν την πρόταση. Αυτό είναι το αυτονόητο, αλλά ως τώρα δεν κάνουμε τίποτα. Αν δεν αλλάξουμε στη Ν.Δ. τη φυσιογνωμία μας, κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top