Σταθερά δίπλα μας ο Φάιμαν: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Νέες δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου από την Ρίγα της Λετονίας

Σταθερά δίπλα μας ο Φάιμαν: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη

Νέα παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας έκανε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν από την Ρίγα της Λετονίας, όπου συνάντησε νωρίτερα τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη" και γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φάιμαν.

Ο κ.Φάιμαν είπε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν για την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ίδιος στην Αθήνα μέσα στον Ιούνιο και για την οποία γίνεται τώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές συντονισμός ως προς τον ακριβή χρόνο.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα βρίσκονται σε ένα «πολύ εντατικό στάδιο» και η επιθυμία του είναι, να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά να επιτευχθεί μια σταθερότητα.

Σύμφωνα με τον κ.Φάιμαν, η Ελλάδα θα πρέπει να καταφέρει να εξαλείψει τις αντιξοότητες και να αξιοποιήσει τα χρήματα, με σαφείς συνταγές και με προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί από κοινού και προς τούτο, είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση από τους υπουργούς Οικονομικών.

«Τίποτε δεν χαρίζεται», τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα τελευταία 24ωρα οι δηλώσεις-υποστήριξης από τον κ.Φάιμαν προς την χώρα μας πέφτουν βροχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top