Κομισιόν: Έτοιμο ανά πάσα στιγμή τo Eurogroup να συνεδριάσει για την Ελλάδα

«Δεν τους έχουμε πει τίποτα για τον ΦΠΑ-Συνεχίζονται οι συζητήσεις»

Κομισιόν: Έτοιμο ανά πάσα στιγμή τo Eurogroup να συνεδριάσει για την Ελλάδα

«Το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει για την Ελλάδα όποτε χρειαστεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις».

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι στη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ θα γίνει ένας απολογισμός της έως τώρα προόδου στις διαπραγματεύσεις και θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι συζητήσε��ς για την Ελλάδα θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό.

Όπως τόνισε, η Κομισιόν σκόπιμα έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μην ανακοινώνει το περιεχόμενο των συζητήσεων και σκοπίμως δεν ασχολείται με τις ελληνικές διαρροές.

Μάλιστα η κα Αντρέεβα, είπε με νόημα πως αν βολεύει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τέτοιες διαρροές για να περάσει τη συμφωνία στο εσωτερικό της ας το κάνει, επαναλαμβάνοντας πως ο Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας.

Επίσης, η κα Αντρέεβα επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει προθεσμία ή χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «όσο πιο γρήγορα σημειωθεί πρόοδος, τόσο το καλύτερο».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι κανείς από το Brussels group δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση συντελεστή 23% ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό για τον ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά είναι ελληνικές ιδέες και έτσι πρέπει να είναι».

Σύμφωνα με την Μίνα Αντρέεβα, «η ελληνική κυβέρνηση προτείνει και η Κομισιόν αξιολογεί, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει την τελευταία, είναι να βγαίνουν τα νούμερα του προϋπολογισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top