Κομισιόν: Έτοιμο ανά πάσα στιγμή τo Eurogroup να συνεδριάσει για την Ελλάδα

«Δεν τους έχουμε πει τίποτα για τον ΦΠΑ-Συνεχίζονται οι συζητήσεις»

«Το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει για την Ελλάδα όποτε χρειαστεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις».

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι στη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ θα γίνει ένας απολογισμός της έως τώρα προόδου στις διαπραγματεύσεις και θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι συζητήσε��ς για την Ελλάδα θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό.

Όπως τόνισε, η Κομισιόν σκόπιμα έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μην ανακοινώνει το περιεχόμενο των συζητήσεων και σκοπίμως δεν ασχολείται με τις ελληνικές διαρροές.

Μάλιστα η κα Αντρέεβα, είπε με νόημα πως αν βολεύει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τέτοιες διαρροές για να περάσει τη συμφωνία στο εσωτερικό της ας το κάνει, επαναλαμβάνοντας πως ο Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας.

Επίσης, η κα Αντρέεβα επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει προθεσμία ή χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «όσο πιο γρήγορα σημειωθεί πρόοδος, τόσο το καλύτερο».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι κανείς από το Brussels group δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση συντελεστή 23% ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό για τον ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά είναι ελληνικές ιδέες και έτσι πρέπει να είναι».

Σύμφωνα με την Μίνα Αντρέεβα, «η ελληνική κυβέρνηση προτείνει και η Κομισιόν αξιολογεί, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει την τελευταία, είναι να βγαίνουν τα νούμερα του προϋπολογισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top