Π. Λαφαζάνης: «Θέλουμε συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας»

«Δεν θέλουμε να παραδοθούμε»

​«Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό για να ξεφύγει από την κρίση», δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παραγωγικής Αναστυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Α. Κασιδιάρη, ο οποίος τον κάλεσε να κάνει σαφή τη θέση που θα κρατήσει απέναντι στη συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, «ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας».

«Στη Βουλή εκπροσωπώ την κυβέρνηση και όχι κάποια πτέρυγά της. Η κυβέρνηση έχει συλλογική πολιτική και αυτή εκφράζω αυτή τη στιγμή», ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, ο υπουργός υπερασπίστηκε και πάλι την έλευσή του από ελληνικό έδαφος, καθώς όπως σημείωσε θα ενισχύσει τη θέση της χώρας διεθνώς.

«Θα συμβάλει στην Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη. Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον», είπε και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

«Οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία», είπε ο κ. Λαφαζάνης και σχολίασε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι συζητήσεις αυτές στις ΗΠΑ:

«Η κυβέρνηση δε δέχεται από κανέναν να της τραβήξει το αυτί. Αυτοί εκφράζουν τα δικά τους συμφέροντα και προτεραιότητες εμείς υπηρετούμε το εθνικό μας συμφέρον. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Προτεκτοράτο ούτε Μπανανία και ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική διεθνών και ενεργειακών θέσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top