Η ανάκριση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον δημοσιογράφο του Star, Β.Γκούμα-ΒΙΝΤΕΟ

Δεδομένα που ΔΕΝ γνωρίζουμε για τα τέλη συχνοτήτων των καναλιών-Πρώτη δημοσίευση:21/05/2015 17:37

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελίχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Λίγες ώρες μετά το σκηνικό με τον ένστολο δίπλα στο Μαξίμου, όπου η πρόεδρος της Βουλής του «έβαλε χέρι» γιατί έκανε την δουλειά του, εκτελώντας εντολές ανωτέρων, εμποδίζοντας την πορεία διαδηλωτών προς την Βουλή και το Μαξίμου, η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε σήμερα σε έναν δημοσιογράφο του Star Channel, επειδή ο τελευταίος της έκανε μια ερώτηση,!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βαγγέλης Γκούμας, προσπάθησε ευγενικά, όπως θα δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ, να πάρει μια απάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, για όλα όσα διαδραματίστηκαν χθες με εκείνη, τους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές. Η ερώτηση του δημοσιογράφου, έκανε "πυρ και μανία" την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά του άσκησε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο κάνει ρεπορτά��, με το γνωστό της ύφος!

Αναλυτικά ο διάλογος

Βαγγέλης Γκούμας: Όσον αφορά το χθεσινό περιστατικό που έγινε με τον αστυνομικό, έχετε μετανιώσει; πιστεύετε ότι έχετε κάνει λάθος;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταρχάς έχω έρθει σε μια εκ��ήλωση …

Βαγγέλης Γκούμας: Κάποιοι αστυνομικοί θεωρούν ότι θίξατε έναν Έλληνα αξιωματικό...

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εσείς ποιος είστε;

Βαγγέλης Γκούμας: Δημοσιογράφος είμαι…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πως λέγεστε;

Βαγγέλης Γκούμας: Γκούμας λέγομαι …

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτό το οποίο κάνετε είναι σωστό;

Βαγγέλης Γκούμας: Να σας ρωτήσω για το τι λέει ο κόσμος….;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είμαι σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη, αν θέλετε κάποια δήλωση, μπορείτε να την ζητήσετε …Αυτή τη στιγμή, το ότι με εμποδίζετε να προσέλθω στην εκδήλωση είναι παραβίαση των δικών σας υποχρεώσεων ....

Βαγγέλης Γκούμας: Δεν μπορούμε να ρωτήσουμε, ως δημοσιογράφοι γι' αυτό το περιστατικό …;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Από ποιο μέσο είστε;

Βαγγέλης Γκούμας: Από το Star …

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση, που ο τηλεοπτικός σας σταθμός έχει μεταδώσει και εν συνεχεία θα απευθύνετε ερωτήσεις ...

Βαγγέλης Γκούμας: Μπορείτε να μας πείτε για το συγκεκριμένο περιστατικό; αφήστε αυτά που λέτε για το Star… Για το συγκεκριμένο περιστατικό, αν έχετε την καλοσύνη να μας πείτε δυο λόγια..

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εάν θέλετε υπάρχει χρόνος και διαδικασία για να ζητήσετε δηλώσεις, αυτή τη στιγμή έχετε φράξει το δρόμο, δεν με αφήνετε να περάσω για μια εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη και αυτό νομίζω ότι είναι πέραν των ορίων της δική σας αρμοδιότητας. Αν οι κύριοι αστυνομικοί είναι αυτοί που σας ειδοποίησαν, διότι βλέπω ότι σας συνοδεύουν ....

Βαγγέλης Γκούμας: Μα... εσάς περιμένουν οι αστυνομικοί!!!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όχι εμένα δεν με συνοδεύουν αστυνομικοί … Προφανώς όμως για να με αιφνιδιάζετε με αυτόν τον τρόπο και να μου φράζετε τον δρόμο και να συνοδεύεστε από αστυνομικούς...

Άλλος δημοσιογράφος: Για εσάς είναι οι αστυνομικοί ...

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όχι, όχι εγώ δεν συνοδεύομαι ποτέ από αστυνομικούς και αυτή τη στιγμή έχετε φράξει τον δρόμο…

Βαγγέλης Γκούμας: Κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε δημοκρατικός άνθρωπος που δεν φοβάστε να πείτε την άποψη σας ....

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχετε φράξει τον δρόμο… έχω έρθει για μια διαδικασία για τον Συνήγορο του Πολίτη και εσείς με εμποδίζετε… Η συζήτηση αφορά μάλιστα την μετανάστευση και θα διαμαρτυρηθώ στην κυρία του Συνηγόρου του Πολίτη, γιατί αυτό που κάνετε είναι εκτός των ορίων ...

Βαγγέλης Γκούμας: Ορίστε περάστε …

Όπως και έγινε, η κα Κωνσταντοπούλου μπήκε στην εκδήλωση, χωρίς να δώσει απαντήσεις, και συνέχισε την επίθεση στους δημοσιογράφους.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άργησα γιατί ... εμποδιζόμουν από κάποιους κυρίους και κάποιες κυρίες, που θεωρούν ότι το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι η παραπληροφόρηση και η παρεμπόδιση εκείνων, των οποίων έχουν την ευθύνη και το καθήκον να υπηρετήσουν τους θεσμούς, από το να το κάνουν».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε νέα εεπίθεση στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης από μέσα ενημέρωσης που έχουν οργιωδώς ωφεληθεί από τη χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων».

«Ζήτησα να αποκατασταθεί η εικόνα του κοινοβουλίου, που δεν πρέπει να είναι ένα κοινοβούλιο εχθρικό προς τους πολίτες όταν αυτοί διαμαρτύρονται. Θα περίμενα λοιπόν αυτά να είναι τα θέματα που αναδεικνύονται, τα δίκαια αιτήματα, οι προσπάθειες των υπουργών να αποκαταστήσουν μια κατάσταση που δημιούργησαν τα μνημόνια και όχι να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση, και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις με μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης την οποία οργανώνουν εκείνα τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν επωφεληθεί, στην πραγματικότητα έχουν οργιωδώς ωφεληθεί από μια χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων», δήλωσε και πρόσθεσε: «Γιατί την ώρα που τα νοσοκομεία για παράδειγμα δεν είχαν φάρμακα, που οι καρ��ινοπαθείς δεν είχαν φάρμακα, τα κανάλια δεν πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Και θα χαρώ πάρα πολύ και θέλω να δω, αν αυτό που μόλις είπα, για να δούμε αν έχουμε ελεύθερη ενημέρωση στη χώρα, θα παιχτεί στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όπως παίζονται τα σχόλια παραπληροφόρησης» .

Δεδομένα που ΔΕΝ γνωρίζουμε για τα τέλη συχνοτήτων και τις υποχρεώσεις των καναλιών

Με αφορμή όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρέπει να γίνουν γνωστά μερικά δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Πρώτον: Τα τέλη συχνοτήτων, που πλήρωναν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη μακρά περίοδο της αναλογικής εκπομπής τους, ήταν πολλαπλάσια από τα αντίστοιχα των Ευρωπαίων χωρών.

Δεύτερον: Τα τέλη συχνοτήτων ψηφιακής εποχής ήταν τετραπλάσια από τον μέσο όρο της Ευρώπης και δεκαεξαπλάσια, από τα ποσά που πλήρωσαν τα Γερμανικά κανάλια.

Τρίτον: Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος της Ευρωπαϊκής ένωσης που βάζει φόρο 42% συν ΦΠΑ επί των τιμολογίων των τηλεοπτικών σταθμών.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από μελέτη διεθνούς οίκου αξιολόγησης (της Price Waterhouse).

Ειδικότερα, όσον αφορά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία .

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top