Πρόθυμος να κάτσει στην καρέκλα του Βενιζέλου, ο Κωνσταντινόπουλος

Θα μετασχηματίσω την Παράταξη σε νέο κόμμα είπε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση

Πρόθυμος να κάτσει στην καρέκλα του Βενιζέλου, ο Κωνσταντινόπουλος

"Ολική πλαστική"… στο ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o κ.Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «είναι ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μετασχηματιστεί σε ένα νέο κόμμα.Να ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος για την Παράταξή μας, βασισμένος πάντοτε στις πολιτικές της κεντροαριστεράς και στις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Μάλιστα, ο κ Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει ο ίδιος την αλλαγή του κόμματος, αρκεί να τον εμπιστευτούν τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξής του.

«Με βάση νέες πολιτικές, έχουμε χρέος να απευθυνθούμε στην κοινωνία, ώστε να εκπροσωπήσουμε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες», τόνισε.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως από τις αρχές του έτους δεν έχει γίνει καμία πληρωμή σε κανένα έργο, μικρό ή μεγάλο, από το ΕΣΠΑ.

Κληθείς να απαντήσει για την στάση που θα κρατήσει η Χαριλάου Τρικούπη, απέναντι στην συμφωνία της κυβέρνησης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος σχολίασε «πρέπει να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να γνωρίζει ποια θα είναι η συμφωνία αυτή. Η Κυβέρνηση εξελέγη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα: την κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καμία αύξηση στον ΦΠΑ, 300.000 νέες θέσεις εργασίας, καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις, καμία ιδιωτικοποίηση. Είπε τότε αλήθεια; Θέλει σήμερα τρίτο μνημόνιο;»

«Έχουν τη δεδηλωμένη στη Βουλή, αν θέλουν να περάσουν το τρίτο μνημόνιο. Αν αυτό είναι καλύτερο, από το περίφημο “mail Χαρδούβελη”, εξαιρετικά, και να το ψηφίσουμε κι εμείς. Εμείς δεν θα γίνουμε τώρα όψιμοι αντιμνημονιακοί» πρόσθεσε .

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, «η Κυβέρνηση έχει απολέσει το “ηθικό πλεονέκτημα” που διέθετε προεκλογικά – και όχι μόνο στα θέματα του μνημονίου ή της οικονομίας, αλλά και στο θέμα της αξιοκρατίας, αφού διορίζονται φίλοι και συγγενείς τους, στο δημόσιο».

Επιτέθηκε και στον Γ.Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον πως «έχει χάσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας έναντι των εταίρων, συμπεριφέρεται μόνο προς όφελος του εαυτού του και των μελλοντικών του κερδών από διαλέξεις και βιβλία, και αδιαφορεί για το συμφέρον της χώρας».

Τέλος, σχολίασε και το πρωτοφανές σκηνικό που συνέβη χθες, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου "έβαλε χέρι" σε αστυνομικό επειδή εμπόδιζε διαδηλωτές να πάνε προς το Μαξίμου και την Βουλή.

«Η Πρόεδρος της Βουλής, ανέλαβε και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά και όλα τα Υπουργεία που η ίδια κρίνει, και διέταξε τους αστυνομικούς να επιτρέπουν στους διαδηλωτές να πηγαίνουν, όπου θέλουν. Εννοούσε ίσως και στο Μαξίμου, όπου κατά τη γνώμη της εδρεύουν οι “νέοι Μερκελιστές”…» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top