ΧΑΜΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ: 150 στελέχη ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη

Καλούν σε στάση πληρωμών

ΧΑΜΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ: 150 στελέχη ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη

​«Στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές» και εφαρμογή της λαϊκής εντολής ζητούν με κείμενο της Κομμουνιστικής Τάσης που έχουν υπογράψει, 150 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο αυτό μάλιστα θα κατατεθεί με τη μορφή ψηφίσματος στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο και μέχρι τότε θα συνεχιστεί η εκστρατεία συλλογής υπογραφών που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 150.

Το κείμενο με τίτλο «150 στελέχη και μέλη ζητούν πολιτική συνέπεια και ρήξη» αναφέρει:

«Να εφαρμοστεί τώρα η αληθινή λαϊκή εντολή!

Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές - δανειστές, ούτε να “στεγνώσουν” τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας.

Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργηθεί η λιτότητα και τα Μνημόνια και να τεθούν οι ανάγκες του λαού πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή.

Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές. Να διαγραφεί το ληστρικό - όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το Λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή - κρατικό χρέος.
• Να καταργηθούν μέσα από το συντομότερο δυνατό δρόμο τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
• Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου Μνημονίου και αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
• Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top