Βαρουφάκης: «Ναι, είμαι τρομοκρατημένος με την κατάσταση στην οικονομία»!

«Συμφωνία με τους εταίρους εως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου» - Πρ. δημοσίευση: 20.09

Βαρουφάκης: «Ναι, είμαι τρομοκρατημένος με την κατάσταση στην οικονομία»!
«Τρομοκρατημένος από την χρηματοδοτική ασφυξία που μας επιβάλλουν οι εταίροι» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε μάλιστα ότι έκανε παρόμοια δήλωση στην συνέντευξή του στους New York Times. «Δεν κρυβό��αστε. Ξέρετε εμείς δεν εκλεγήκαμε για να κρύψουμε τα προβλήματα» ανέφερε.

Πρόσθεσε όμως σχετικά με το ότι είναι «τρομοκρατημένος», ότι «αυτό δεν θα με κάνει να υπογράψω συμφωνία που θα καταδίκαζε την Ελλάδα ή το εμπόριο» και ότι στην περίπτωση αυτή θα τον καταδίκαζε ο ίδιος ο οικονομικός και εμπορικός κόσμος.

Επιβεβαίωσε τα περί «καταγραφής»

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε όσα είπε περί καταγραφής του Eurogroup της Λετονίας, ξεκαθαρίζοντας ότι σέβεται την εμπιστευτικότητα της συνεδρίασης: «Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους μου, με τους ομολόγους μου, με τους θεσμούς, είναι παραδειγματικός και νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν»​.

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι δέχθηκε επίθεση από τους ομολόγους του στον εν λόγω Eurogroup: «Φαίνεται σαν να υπήρξαν διαρροές αποκομμένες από την πραγματικότητα σε σχέση με το τι συνέβη. Όλες αυτές τις αναφορές ότι μου συμπεριφέρθηκαν άσχημα, ότι με αποκαλούσαν με επιτιμητικά επίθετα, ότι με είπαν χασομέρη, τις αρνούμαι με κάθε ίνα του σώματός μου».

«Συμφωνία με τους εταίρους ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου»

Εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης ​αναφέρθηκε και στο θέμα της συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν είναι ιδεολογικό το θέμα: «Αν το επιθυμεί, το συζητάμε, αλλά νομίζω ότι δεν το επιθυμεί το ίδιο και είναι καλύτερο να υπάρχει μια συμβολαιακή σχέση μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ».

Ο ίδιος, χαρακτήρισε αναπτυξιακή και υπεύθυνη την πρόταση για τον ΦΠΑ που κατέθεσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι καταπολεμά τη γραφειοκρατία και επιτρέπει στην αγορά να ευελπιστεί σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλει περισσότερο η κυβέρνηση από το να κλείσει η συμφωνία, σημειώνοντας ότι μια συμφωνία θα πρέπει να έχει κλείσει «ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top