Βόμβα Σόιμπλε: Αυτή τη φορά δεν μπορώ να αποκλείσω μια ελληνική χρεοκοπία

«Δεν θα “τεμαχιστεί” η τελευταία δόση προς την Αθήνα»

Βόμβα Σόιμπλε: Αυτή τη φορά δεν μπορώ να αποκλείσω μια ελληνική χρεοκοπία
Σε νέα δήλωση-βόμβα, με την οποία δεν αποκλείει μια ελληνική χρεοκοπία, προχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στη Wall Street Journal.

«Το 2012 είχα διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Θα έπρεπε να σκεφτώ πολύ σκληρά προτού επαναλάβω κάτι τέτοιο στην τρέχουσα κατάσταση» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αφήνοντας -διπλωματικά- αιχμές: «Η δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού μας άφησε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».
soimple.jpg
Συνεχίζοντας, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα μπορέσει να υπάρξει μόνο όταν το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρωθεί, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να «τεμαχιστεί» σε υποδόσεις η τελευταία δόση για την Ελλάδα.

Ο ίδιος, στέλνει μήνυμα και προς την Κομισιόν, την οποία καλεί να διατηρήσει το ρόλο της «ως ένα από τα τρία θεσμικά όργανα, που μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ που είναι "υπεύθυνη" για την εφαρμογή του προγράμματος».

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα τρία θεσμικά όργανα (η ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ) ήταν πάντα δύσκολες, αλλά έχουν πάντοτε επιτυχία. Δεν έχω καμία πρόθεση να παρέμβω σε αυτή τη διαδικασία» κατέληξε ο Σόιμπλε.

Από την πλευρά της, η οικονομική εφημερίδα τονίζει πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν διάθεση να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για το ζήτημα της Ελλάδας και υπογραμμίζει πως χωρίς συμφωνία, το πρόγραμμα θα λήξει σε έξι εβδομάδες «αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς άλλη επιλογή από το να χρεοκοπήσει».
​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top