Handelsblatt: Οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε μπροστά γιατί ο Τσίπρας έχει βάλει όπισθεν

«Ακυρώνει βήματα τα οποία είχαν ήδη εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις»

Handelsblatt: Οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε μπροστά γιατί ο Τσίπρας έχει βάλει όπισθεν
Ολοένα και μεγαλύτερη κρισιμότητα αποκτά η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα την Πέμπτη και την Παρασκευή, την ώρα που η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών παραμένει σε εκκρεμότητα και το ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό.

Η Handelsblatt «επιτίθεται» στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλογίζει ότι δεν έχει διάθεση συνεργασίας με τους δανειστές: «Το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές συνεχίζονται ήδη για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών χωρίς συμφωνία, οφείλεται στον Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος έχει βάλει την όπισθεν. Ακυρώνει βήματα τα οποία είχαν ήδη εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα τονίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «απαρνείται μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, να τονώσουν τις επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και-με λίγα λόγια- να θωρακίσουν τη χώρα για το μέλλον».

«Η χώρα υποχωρεί τώρα ξανά στην ύφεση.Αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού» συνεχίζει η Handelsblatt και καταλήγει: «Στο μεταξύ είναι αναντίρρητο: Η Αθήνα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης προκειμένου να διαφυλαχθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Είναι όμως σαφές: Πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια επιτρέπεται να χορηγηθεί μόνο εφόσον η κυβέρνηση στην Αθήνα επιτέλους συνετιστεί. Για να γίνει αυτό δεν απομένει πολύς χρόνος στον Τσίπρα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top