Φ. Κουβέλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί σταδιακή απαγκίστρωση»

«Δεν θα αντέξει πολιτικά αν οι βουλευτές του δεν ψηφίσουν τη συμφωνία»

Φ. Κουβέ��ης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί σταδιακή απαγκίστρωση»

​Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει πολιτικά αν οι βουλευτές του δεν ψηφίσουν τη συμφωνία που θα φέρει στη Βούλη, εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ, με την σταδιακή απαγκίστρωση που επιχειρεί, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας συμφωνίας, η οποία θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι πολύ κοντά, προέβλεψε όμως ότι θα είναι ουσιαστικά δύο συμφωνίες, μία μικρή που αφορά τις άμεσες ανελαστικές υποχρεώσεις μέσα στον Ιούνιο και μια μεγάλη, συνολική συμφωνία.

Αναφερόμενος μάλιστα στις απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι οι εταίροι δεν έχουν πρόσχημα να επιμένουν στις περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά και ότι η επιμονή τους οφείλεται στις πολιτικοϊδεολογικές αντιλήψεις.

Όσο για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι πρόκειται να ανοίξει με την τελική συμφωνία και επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προς το παρόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Τέλος ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για διαπραγμάτευση και συμβιβασμό εντός της ευρωζώνης και όχι για ρήξη, επιμένοντας ότι δεν χρειάζονται ούτε οι εκλογές, ούτε το δημοψήφισμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top