Δένδιας για ΝΔ:Έχουμε συντριβεί, το επόμενο στάδιο είναι η εξαφάνιση, αν δεν αλλάξουμε

Επίθεση στην κυβέρνηση και σκληρή κριτική στο κόμμα του

Δένδιας για ΝΔ:Έχουμε συντριβεί, το επόμενο στάδιο είναι η εξαφάνιση, αν δεν αλλάξουμε

​Αυστηρή κριτική στον τρόπο που αντιπολιτεύεται η ΝΔ άσκησε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

«Δεν συμφωνώ με το ύφος των περισσότερων ανακοινώσεων, ούτε με τις απαιτήσεις περί συγνώμης και τα λοιπά, αλλά η ΝΔ σε πάρα πολλά πράγματα επί της ουσίας έχει δίκιο» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, προειδοποιώντας ότι αν το κόμμα του δεν κάνει αυτά που ζητά η ελληνική κοινωνία θα αφανιστεί.

«Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τη ΝΔ δύο πράγματα. Μια αυτοκριτική, τι κάναμε λάθος και να επαναδιατυπώσουμε την πρότασή μας…. Έχουμε πέσει 11 μονάδες από την εκλογική μας επίδοση, που ήταν εξαιρετικά χαμηλή ούτως ή άλλως» είπε ο κ.Δένδιας, επισημαίνοντας πως «αν δεν το κάνουμε, απλώς θα εξαφανιστούμε».

«Δεν θα συντριβούμε έχουμε ήδη συντριβεί, το επόμενο στάδιο της συντριβής είναι η εξαφάνιση. Κατά συνέπεια η επαναδιατύπωση πρότασης είναι αναγκαίος όρος πολιτικής μας επιβίωσης» τόνισε, διαφορετικά όπως είπε «η ζωή θα δημιουργήσει κάτι καινούργιο... Εμείς θα πάμε στον κάλαθο των αχρήστων και θα πάθουμε αυτά που έπαθε το ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξέφρασε την ανάγκη να γίνει συνεδριακή συζήτηση.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την απόφαση "πονηρή" και πρόσθεσε «το να συγκληθεί η ΚΟ είναι ένα θέμα, το θέμα είναι ποιος αποφασίζει στο τέλος της ημέρας».

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στη συμφωνία, είπε «την τελική απόφαση βεβαίως μπορεί να την λάβει ο αρχηγός αφού έχει προηγηθεί η ψηφοφορία στην ΚΟ, την οποία φαντάζομαι ότι ένας αρχηγός την σέβεται».

Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας με αφορμή την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών ο κ. Δένδιας σχολίασε «αυτό το οποίο συνέβη και εμένα με εξέπληξε. Δεν είναι συνηθισμένο υπουργός Αμύνης να μην δέχεται υπουργό χώρας μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτά τα πράγματα είναι ασυνήθη, με κανένα τρόπο δεν πρέπει να γίνει δεκτή η δικαιολογία περί βεβαρυμμένου προγράμματος, αυτά δεν υπάρχουν. Εδώ υπάρχει ένα θέμα για την ελληνική πλευρά, κάτι μας λέγεται και μας λέγεται από μια χώρα η οποία σε αυτή την συγκυρία ήταν απολύτως διατεθειμένη να μας βοηθήσει στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους. Κατά συνέπεια η άρνηση σε αυτή την συγκυρία από τους αμερικανούς να δεχτούν τον κ. Καμμένο κάτι υποδηλώνει… Είναι ζήτημα μεγάλο, δεν είναι αστείο αυτό».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και για τη στάση της ΕΚΤ υποστήριξε «δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Ντράγκι σήμερα, οι φήμες που ακούω είναι ότι θα προσπαθήσει να βρει μια ενδιάμεση λύση ώστε να μην καταστραφούν οι ελληνικές τράπεζες αλλά να φανεί και ότι ακολουθεί το κανονιστικό πλαίσιο που υπάρχει της ΕΚΤ». Σύμφωνα με τον κ.Δένδια, είναι κρίμα που η Ελλάδα δεν επωφελείται από την ποσοτική χαλάρωση.

Τέλος, χαρακτήρισε, «αφελές» το να λένε ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ, αφού αυτό θα σημαίνει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top