Η Β. Παπανδρέου «δίνει» τον Άκη: «Φυσικά και χωρούσε δωροδοκία στα εξοπλιστικά»

«Εμείς δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε»

​Την πεποίθησή της ότι χωρούσε δωροδοκία σε διάφορα στάδια εκτέλεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων εξέφρασε η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου καταθέτοντας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η πρώην υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι μετείχε στο ΚΥΣΕΑ για πολλά χρόνια από το 1996 ως το 2004.

Ανέφερε ότι το ΚΥΣΕΑ ελάμβανε αποφάσεις με βάση την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας χωρίς ωστόσο να ασχολείται με τις λεπτομέρειες ή την εφαρμογή των εξοπλιστικών συμβάσεων.

«Το ΚΥΣΕΑ», τόνισε η πρώην υπουργός, «συζητούσε τα γενικότερα θέματα αμυντ��κής πολιτικής της χώρας σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούσε αντικείμενο του ΚΥΣΕΑ οι λεπτομέρειες των συμβάσεων».

Σχετικά με την κατασκευή των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά η κυρία Παπανδρέου ανέφερε ότι επελέγη η συγκεκριμένη λύση για να στηριχθεί το ναυπηγείο και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και αλλού τα υποβρύχια.

Σε ερώτηση της Προέδρου αν θα μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία η πρώην υπουργός απάντησε: «Βεβαίως και θα μπορούσε να χωρέσει, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε».

Η κυρία Παπανδρέου πρόσθεσε ότι δεν είχε κοινωνικές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ότι μετά το 1996 βρέθηκε απέναντι από τον δ��καζόμενο υπουργό, όταν μετείχε η ίδια στη γνωστή κίνηση των τεσσάρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top