Πιέσεις για συμφωνία και τρίτο πακέτο για την Ελλάδα από τη Μέρκελ βλέπει ο γερμανικός Tύπος

Η ελληνική κρίση και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Πιέσεις για συμφωνία και τρίτο πακέτο για την Ελλάδα από τη Μέρκελ βλέπει ο γερμανικός Tύπος

​Με την ελληνική κρίση ασχολείται και σήμερα ο γερμανικός Τύπος, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην προτροπή Μέρκελ και Ολάντ να βρεθεί λύση για την Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου. Αποκαλύπτει μάλιστα πιέσεις της Γερμανίδας καγκελάριου στο εσωτερικό του κόμματός της, ώστε να καμφθούν οι διαφωνίες και να έρθει ένα τρίτο πακέτο στήριξης για τη χώρα μας.

«Η Μέρκελ και ο Ολάντ επιθυμούν λύση για την Ελλάδα ως τα τέλη Μαΐου», είναι ο τίτλος άρθρου της Die Welt, στο οποίο σημειώνεται ότι τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να έχουμε μια λύση στο τραπέζι ως τα τέλη Μαΐου. Πρέπει να επιταχύνουμε τα πράγματα, διότι το τέλος Μαΐου πλησιάζει γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ολάντ μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την Α. Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος από την άλλη εξέφρασε την ελπίδα να σημειωθεί σημαντική πρόοδος κατά τις συνεδριάσεις του Brussels Group σήμερα και αύριο, ενώ όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά παρουσίασε μια ουσιαστική λίστα με μεταρρυθμίσεις.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung πάλι, το Focus και η Welt επιμένουν ότι οι Βρυξέλλες παραμένουν επιφυλακτικές απέναντι στην πρόταση του Γ. Βαρουφάκη να αποπληρωθεί μέρος του ελληνικού χρέους προς την ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Τέλος, η Deutsche Wirtschafts Nachrichten αποκαλύπτει ότι η Α. Μέρκελ ασκεί πιέσεις στους διαφωνούντες εντός του κόμματός της για να αποδεχθούν ��να τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα. Μάλιστα τους τονίζει την γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας, ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κάτι που έχουν σημειώσει και οι ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top