Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου στην δίκη του Άκη για τις "χρυσές μίζες"

Καταθέτουν για τα εξοπλιστικά

Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου στην δίκη του Άκη για τις "χρυσές μίζες"

Στην δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών πέφτουν πάλι τα φώτα της δημοσιότητας.

Μετά τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα βρεθούν για να καταθέσουν η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι μάρτυρες κλήθηκαν από το δικαστήριο ως μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο των επίμαχων συμφωνιών για τα υποβρύχια και τα TORM1, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδικασίας, που ακολούθησε της σύλληψής του.

Οι μαρτυρίες των πρώην "συντρόφων" του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον στον απόηχο της κατάθεσης Σημίτη, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων. «Λυπάμαι αν οι αθλιότητες αυτές έγιναν επί πρωθυπουργίας μου» είπε ο κ.Σημίτης, ενώ απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του, με έντονο ύφος, του είπε: «Στο υπουργείο σου γίνονταν τα μύρια όσα. Όφειλες να με ενημερώσεις...», για να ακούσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, να του απαντά πως δεν αποδείχτηκε καμία δωροδοκία και ότι πρόκειται για συκοφαντίες.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για το "βαρύ πολιτικό τίμημα", το οποίο πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. «Έχω υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά από τη δικαζόμενη υπόθεση. Το κόμμα έχει υποστεί από αυτή την υπόθεση τεράστια ζημιά. Αρκεί να δει κανείς τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, όταν η προδικασία για την υπόθεση ήταν σε πλήρη εξέλιξη», είπε χαρακτ��ριστικά.

Για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν κληθεί για να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι αρχηγοί των τριών όπλων, το επίμαχο χρονικό διάστημα, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top