Με άκομψο τρόπο η ματαίωση της συνάντησης του Π. Καμμένου με τον υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Ενδεικτικό του άσχημου κλίματος που επικρατεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Με άκομψο τρόπο η ματαίωση της συνάντησης του Π. Καμμένου με τον υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

​Με άκομψο τρόπο ματαιώθηκε η συνάντηση του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του Α. Κάρτερ, η οποία είχε προγραμματιστεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κάρτερ επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και παρέπεμψε τον κ. Καμμένο να συναντηθεί με τον υφυπουργό Άμυνας, Ρ. Γουόρκ.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου θετική ούτε για τον Έλληνα υπουργό, αλλά ούτε και για την κυβέρνηση και παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν προέβαλαν καμία σοβαρή δικαιολογία για την ματαίωση του ραντεβού, πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι η άκομψη αυτή απόφαση καταδεικνύει το ψυχρό κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε να μην αποφυλακιστεί, αφού αρνείται να βάλει το ειδικό βραχιολάκι, το άνοιγμα της κυβέρνησης προς τη Ρωσία, για το οποίο αμερικανικοί κύκλοι θεωρούν υπεύθυνο τον Π. Καμμένο, αλλά και το φλερτ με τις χώρες των BRICS φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τον Λευκό Οίκο.

Πάντως ο Π. Καμμένος επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η ματαίωση της συνάντησής του με τον κ. Κάρτερ στην Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα λοιπόν με δελτίο Τύπου του υπουργού Άμυνας, ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκτακτου κωλύματος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κούτσερ θα συναντηθεί με την υφυπουργό Άμυνας Κριστίν Γουόρμουθ».

Επίσης, θα παρακαθίσει σε γεύμα στο Κογκρέσο με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μακ Θόρνμπερι, όπως επίσης και με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Τζακ Ριντ.

Θα έχει ακόμα συνταντήσεις με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Φρανκ Παλόν, με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Β. Νούλαντ και με στελέχη του Ινστιτούτου Hudson.

Θα παρακαθίσει τέλος σε δείπνο εργασίας που του παραθέτει η δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» και θα επισκεφτεί εγκαταστάσεις βιομηχανιών με τις οποίες συνεργάζεται η Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top