Ξέχασαν τους καλούς τρόπους Κασιμάτη και Λοβέρδος-Καυγάδισαν για το ΠΑΣΟΚ

Αγρια κόντρα στην εξεταστική για το Μνημόνιο

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο, όταν η εισηγήτρια Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο, Ν.Κασιμάτη, στην τοποθέτηση της, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια και τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ποιοι ωφελήθηκαν από την κατάσταση αυτή που δημιουργήθηκε.

«Ακούσαμε μια φωνή γενίτσαρου από τη φανατικότερη υποστηρίκτρι�� του Γιώργου Παπανδρέου» αντέδρασε ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν και ειδικά σε αυτούς τους “μανδαρίνους”, που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε ψευδώνυμο ΠΑΣΟΚ» απάντησε η κα Κασιμάτη.

«Άκουσα μια φωνή γενιτσαρισμού από την πιο φανατική υποστηρίκτρια του Γιώργου Παπανδρέου. Θα τον στείλετε στα κρατητήριαεπέμεινε ο κ. Λοβέρδος.

«Θα γίνετε νομίζετε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτά που λέτε;» του αντέτεινε η κα Κασιμάτη, με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Δ.Βίτσα, να προσπαθεί να δώσει τέλος στην λεκτική αντιπαράθεση των δύο εισηγητών.

Ωστόσο με νέα παρέμβαση της, η κα Κασιμάτη συνέχισε να επιτίθεται στον κ.Λοβέρδο.

«Ο κ.Λοβέρδος, που επέλεξε σήμερα να μου επιτεθεί προσωπικά, για τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που χρειάζεται, είναι ο γνήσιος εκφραστής αυτής της εξέλιξης του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την ηγεσία της» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς διατηρούμε την αρχική ριζοσπαστική κληρονομιά, και με αυτή τη σημαία πορευτήκαμε στα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας, στην εγκαθίδρυση της οποίας, ο κ. Λοβέρδος έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αυτή είναι και η ουσία της αντιπαράθεσης μαζί μου και με όσους εκφράζουμε, ότι για τον κ. Λοβέρδο δεν είναι η 3η του Σεπτέμβρη, αλλά είναι το μνημόνιο που συνιστά την ιδρυτική πράξη του κόμματος, που θέλει να ηγηθεί. Και με αυτήν την έννοια, είναι όντως κατάλληλος», κατέληξε η Βουλευτής του ��ΥΡΙΖΑ.

*Μανδαρίνοι ονομάζονταν από τους Ευρωπαίους, κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, οι ανώτεροι πολιτικοί και στρατιωτικοί λειτουργοί της αυτοκρατορικής Κίνας, οι οποίοι στην κινεζική γλώσσα ονομάζονταν κου-ουέν. Σήμερα, ο όρος χρησιμοποιείται για κάθε δημόσιο υπάλληλο ή αξιωματούχο που υπηρετεί τυφλά τους ανώτερούς του, με μοναδικό σκοπό την άνοδό του στην ιεραρχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top