Εμπλοκή για τους διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ στις συναλλαγές με κάρτες

Διαφωνούν οι θεσμοί για τεχνικούς και νομικούς λόγους

Εμπλοκή φέρεται να υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Την εμπλοκή επιβεβαίωσε μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά την ενημέρωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών στην διαπραγμάτευση διαφωνούν τόσο για ��α τεχνικά ζητήματα που αφορούν την έκπτωση όσο και για τα νομικά, καθώς η κοινοτική νομοθεσία δεν επιτρέπει την ύπαρξη δύο διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ για το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με την παροχή έκπτωσης επί του συνολικού λογαριασμού, η οποία όμως δεν θα παρέχεται από το ποσό του ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο τίμημα αλλά μέσω προγράμματος επιβράβευσης του καταναλωτή από την εφορία, κατά τρόπο παρόμοιο με τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών.
Η διαπραγμάτευση πάντως συνεχίζεται για το ίδιο ζήτημα, όπως διαβεβαιώνουν στελέχη της κυβέρνησης, ενώ η ελληνική πρόταση δεν έχει αποσυρθεί και αναμένεται να συζητηθεί και στο πλαίσιο του Brussels Group.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top