H ΝΔ καλεί τον Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο

Δείτε πως το "δικαιολόγησε" ο Χρ.Σταϊκούρας

H ΝΔ καλεί τον Βαρουφάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο

​Τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη καλεί η Νέα Δημοκρατία στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο.

Όπως δήλωσε ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομικών καλείται να καταθέσει τόσο ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όσο και με τη σημερινή του ιδιότητα, του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΝΔ, ο κ. Βαρουφάκης υπέγραψε την πρόσφατη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, με την οποία επήλθε η τρίτη τροποποίηση της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Αναλυτικότερα:

Όπως προέκυψε από τη μαραθώνια συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής την Τρίτη, η ΝΔ πρότεινε μεταξύ άλλων τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στος-Καν, την νυν επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, καθώς και τον νυν πρόεδρό της Μάριο Ντράγκι, αλλά και τους πρώην ή νυν επιτρόπους Αλμούνια, Ρεν και Μοσκοβισί, όπως και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Επιπλέον ζητείται να καταθέσουν τα στελέχη της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει τους υπουργούς Οικονομικών Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Ζαννιά, Στουρνάρα, Χαρδούβελη, αλλά και Βαρουφάκη. Υπέρ της κλήτευσης του νυν υπουργού Οικονομικών τάσσεται και το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ.

Επίσης, η ΝΔ ζητεί να καταθέσουν οι διοικητές της ΤτΕ Προβόπουλος και Στουρνάρας, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών Πλασκοβίτης, Μέργος, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και Τάσος Αναστασάτος, καθώς και οι γενικοί διευθυντές Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού του ΓΛΚ Ντζιούνης, Καρακούσης και Σταυρούλα Μηλιάκου. Επίσης, καλούν από την ΕΛΣΤΑΤ τους Κοντοπυράκη και Γεωργίου, από το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων τους Ζαννιά, Τσακλόγλου, Στεφανάδη, Αναστασάτο και Χουλιαράκη και από τον ΟΔΔΗΧ τους Παπανικολάου, Χριστοδούλου και Παπαδόπουλο, ενώ από το ΤΧΣ τους Θωμόπουλο και Αναστασία Σακελλαρίου. Από το ΔΝΤ τους Ρουμελιώτη και Κατσάμπα, από το ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ και επιμελητήρια τους Κορλίρα, Φίλιππα, Αθανασόπουλο, Βέττα, Μίχαλο, Κορκίδη, Κόλλια και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον πρόεδρό του Κ. Μποτόπουλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top