Τσίπρας: πάμε για συμφωνία σε δύο φάσεις, μία τώρα και μία το φθινόπωρο

Τι ανέφερε στην ενημέρωση του προεδρείου της ΚΟ για την διαπραγμάτευση

Τσίπρας: πάμε για συμφωνία σε δύο φάσεις, μία τώρα και μία το φθινόπωρο
Σε πρόθεση επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές σε δύο φάσεις, μία τώρα και μία το φθινόπωρο, αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι συμφωνία σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση τώρα, θα λύνει το χρηματοδοτικό πρόβλημα χώρας και μόλις κλείσει θα ξεκινήσει η συζήτηση από τώρα μέχρι το φθινόπωρο για να μπουν μέσα το χρέος και τα θέματα αγκάθια» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Για το αν το κλίμα είναι κοντά σε λύση, οι ίδιες πηγές λένε ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε με τα όσα ανέφερε ότι επιδιώκει την συμφωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως υπάρχει εμπλοκή με τον διπλό ΦΠΑ, με ή χωρίς πιστωτικές κάρτες, ενώ ενδέχεται να πάμε σε νέα φόρμουλα.
Φέρεται όμως να έχει επιτευχθεί συμφωνία για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα τα δύο πρώτα χρόνια.
Στην σύσκεψη του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρωθυπουργό έγινε επίσης συζήτηση για το πως θα προβληθεί επικοινωνιακά η επίτευξη συμφωνίας στην κοινωνία και στο εσωτερικό του κόμματος, ενδεχομένως με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο και εν συνεχεία με συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top