Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος - Πλησιάζουμε σε συμφωνία

"Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα, αλλά δουλεύουμε μέρα νύχτα"

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία, γιατί έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλούς τομείς». Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του κ.Γιούνκερ στο Βloomberg, ότι τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου ελπίζει να υπάρξει συμφωνία, ο κ.Σχοινάς επεσήμανε ότι αυτό που κάνει τον πρόεδρο της Κομισιόν να πιστεύει ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία, είναι η πρόοδος που επιτεύχθηκε σε πολλά θέματα.

Βέβαια, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπάρχουν και άλλα θέματα που παραμένουν ανοικτά και σ’ αυτά θα επικεντρωθούμε, τονίζοντας πάντως πως και οι δύο πλευρές εργάζονται μέρα-νύχτα.

«Πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι εφικτή» πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχει πρόταση-Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτού του κειμένου, που παρουσιάστηκε στον ελληνικό Τύπο, ενώ αγνοεί την προέλευσή του.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top