Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ: δεν μπορεί να υπάρξει τοποθέτηση επί ανύπαρκτης συμφωνίας

Επισημαίνει όμως ότι η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα

Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ: δεν μπορεί να υπάρξει τοποθέτηση επί ανύπαρκτης συμφωνίας
«Η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας», επισημαίνει η ομόφωνη απόφαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη, η οποία κάνει λόγο για «ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας».

Το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, για περίπου δύο ώρες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του ότι μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι η ΝΔ ως το κατ'εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα δεν μπορεί να είναι a priori αρνητική και πως θα πρέπει να ακουστούν οι βουλευτές.

Σύγκληση ΚΟ ζήτησαν ��αι οι Κακλαμάνης- Μπούρας, ενώ ο Μάκης Βορίδης είπε "ας μην είμαστε επισπεύδοντες".

Μεταξύ των στελεχών που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ψήφισης μιας συμφωνίας όταν και να επιτευχθεί είναι
· η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
· ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
· ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
· και ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ.

«Θα τη συζητήσουμε με ευρύ και ανοικτό πνεύμα. Είμαστε εκείνοι που πιέζουμε για συμφωνία και σε ένα βαθμό δείχνει και τη στάση μας. Δεν πρόκειται να είναι αρνητική» δήλωσε σήμερα ο Ν. Δένδιας για το ζήτημα της συμφωνίας, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Πηγές από τη ΝΔ λένε ότι αν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να περάσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές τη συμφωνία και τίθεται θέμα δεδηλωμένης, πρέπει να το παραδεχτεί και να απευθυνθεί επίσημα στα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top