Πιτέλα: Μας ανησυχεί πολύ το θέμα της Ελλάδας

«Εάν δεν έρθει συμφωνία στην επόμενη συνάντηση κορυφής, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα»

Την ανησυχία του για το θέμα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μας είναι «εντελώς συγκεκριμένος», εξέφρασε ο Τζιάντι Πιτέλα.
«Εάν δε καταλήξουν σε μία συμφωνία στην επόμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία χρηματική δόση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Θα πρέπει, επομένως, να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές» είπε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (SPD) κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη: «Βεβαίως, η Ελλάδ�� έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και η Ευρώπη, από πλευράς της, θα πρέπει να υιοθετήσει μία πιο ανοικτή στάση, μία πιο ανοιχτή συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία».
Τέλος, ο Πιτέλα αποκάλυψε ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου και κατέληξε λέγοντας πως «η δράση των Σοσιαλιστών αποσκοπεί στη σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών και δεν έχει σημασία το ποιός κυβερνά την Ελλάδα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top