Γρηγοράκος: Θα στηρίξουμε τη συμφωνία αλλά όχι με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

«Δεν θέλουμε η χώρα να πάει σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα»

Γρηγοράκος: Θα στηρίξουμε τη συμφωνία αλλά όχι με πρωθυπουργό τον Τσίπρα
Θέμα αλλαγής πρωθυπουργού και σχηματισμού νέας κυβέρνησης, σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο τραπέζι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ.

«Εκ των προτέρων θέλουμε ο κ. Τσίπρας να έρθει στους πολιτικούς αρχηγούς να μας αναλύσει όλη αυτή τη συμφωνία, να τη δούμε και εμείς να πάμε να τον στηρίξουμε. Βεβαίως, αλλάζει αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία και χαθεί η δεδηλωμένη. Δηλαδή, θα κυβερνάει �� κ. Τσίπρας χωρίς δεδηλωμένη; Να φέρει δηλαδή τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας, να τον καταψηφίσουν οι βουλευτές του και να τον ψηφίσουμε εμείς; Όχι δα! Δεν θα έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα με δεδηλωμένη δική μας, θα έχουμε εξελίξεις. Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία, αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Βήμα FM.

O ίδιος, εξήγησε ότι δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ εκλογές ή δημοψήφισμα: «Βεβαίως θα ζητήσουμε σχηματισμό άλλης κυβέρνησης, από την ίδια Βουλή, χωρίς τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό! Γιατί, δεν έχει ξαναγίνει αυτό πιο παλιά; Εμείς δεν θέλουμε η χώρα να πάει ούτε σε εκλογές ούτε σε δημοψήφισμα. Πιστεύω ότι οι δύο φάσεις που περνάει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν της επιτρέπει να πάει ούτε σε εκλογές ούτε σε δημοψήφισμα».

Τέλος, αναφερόμενος στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για μπλόφες: «Οι κόκκινες γραμμές για μένα, είναι πολιτικές μπλόφες. Θα μας πουν την αλήθεια οι δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Oι ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι; Πρέπει να ξεκαθαρίσει το παιχνίδι στην Ελλάδα. Ποιοι θέλουν δραχμή, ποιοι θέλουν ευρώ; Δεν μ’ ενδιαφέρει προσωπικά ποιοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν την κυβέρνηση, γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top