Π. Νικολούδης: «Έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την Ελβετία για τις καταθέσεις»

Αποκάλυψε τι συζητούν οι ελληνικές και ελβετικές αρχές

​«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει συνομιλίες με τις ελβετικές Αρχές για την κατάρτιση συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Π. Νικολούδης, στην απάντησή του προς τον βουλευτή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη, ο οποίος με ερώτησή του ζητούσε να ενημερωθεί για τις ενέργειες επίτευξης διακρατικών συμφωνιών ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στ�� Βουλή, ο κ. Νικολούδης περιγράφει το πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και ενημερώνει ότι «οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών γίνονται υπό το φως της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Νικολούδης στις συζητήσεις λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

- Η διμερής σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολόγησης που υπεγράφη στη Βέρνη στις 16-6-1983, όπως τροποποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 και τέθηκε σε ισχύ την 1-1-2012.
- Η Οδηγία 2003/48/EC του Συμβουλίου.
- Το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της Ελβετίας και της ΕΕ, στις 19-3-2015, για αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων.

«Οι συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών και των ελβετικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη», τονίζει ο κ. Νικολούδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top