«Γίνεται του... Bitcoin» με τον Βαρουφάκη: Αποκαλύψεις, ΒΙΝΤΕΟ και διαψεύσεις

Απανωτές ανακοινώσεις από το ΥΠΟΙΚ

«Γίνεται του... Bitcoin» με τον Βαρουφάκη: Αποκαλύψεις, ΒΙΝΤΕΟ και διαψεύσεις

Εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι ένας υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης σε μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση έχει στενή επαγγελματική σχέση με μια αμφιλεγόμενη ξένη εταιρία, που λανσάρει το εικονικό νόμισμα, ως μια λύση στα οικονομικά αδιέξοδα.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν σύμβουλος σε start up εταιρία Bitcoin με χαρτοφυλάκιο 887.000 δολάρια στην Σιγκαπούρη, ενώ ήταν υπουργός Οικονομικών μέχρι και τέλος Μαρτίου προκάλεσε ερωτήματα.

Σε ΒΙΝΤΕΟ με ημερομηνία παραγωγής 15 Απριλίου, ο κ.Βαρουφάκης εμφανίζεται όχι με το σημερινό του λουκ, αλλά με παλαιότερο να μιλά με θέρμη υπέρ των συστημάτων ψηφιακού νομίσματος, τα οποία, σύμφωνα με άλλους συμμετέχοντες στην ίδια παραγωγή, χρησιμοποιούνται για παράνομες ενέργειες, όπως το εμπόριο ναρκωτικών.

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι αυτό το εναλλακτικό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματικούς σκοπούς, ο υπουργός Οικονομικών επικαλούνταν τότε το παράδειγμα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, λέγοντας ότι το χρησιμοποιούν κυρίως οι έμποροι ναρκωτικών. «Αυτό τι σημαίνει, ότι η ΕΚΤ δημιούργησε αυτά τα χαρτονομίσματα για τους εμπόρους ναρκωτικών; Αλλού πρέπει να δημιουργηθεί η λύση για τα νομίσματα αυτά...Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κερατιάτικα σε κανέναν τραπεζίτη».

Αν και ο κ.Βαρουφάκης στο παρελθόν είχε στηρίξει με πάθος την οικονομία του διπλού νομίσματος, δίνοντας μάλιστα και επιχειρήματα, με απανωτές ανακοινώσεις προσπάθησε τα τελευταία 24ωρα να δικαιολογήσει την σχέση του με την εταιρία, παραπέμποντας μάλιστα σε παλιότερο άρθρο του, όπoυ έγραφε κατά των bitcoins.

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, από το 2012, είναι διεθνώς γνωστός ως επικριτής του Bitcoin και συστηματικά προειδοποιεί επενδυτές εναντίον της αγοράς Bitcoins, φαίνεται ότι είναι μια λεπτομέρεια που το ‘Πρώτο Θέμα’ δεν προτίθεται να επιτρέψει να του ‘χαλάσει’ το σκανδαλοθηρικό του ίστρο», ανέφερε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Αυτό πάντως που εντυπωσίασε τους ιδρυτές της εταιρίας να προτείνουν στον Γιάνη Βαρουφάκη να γίνει σύμβουλος τους, ήταν η εικονική οικονομία, όπως παρουσιάστηκε από τον υπουργό σε... video games από μεγάλη πολυεθνική εταιρία, που ζήτησε τη βοήθεια του υπουργού, για τη διαχείριση του ψηφιακού χρήματος.
Σήμερα το πρωί πάντως εντελώς συμπτωματικά η εταιρία στη Σιγκαπούρη αφαίρεσε το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη από την ιστοσελίδα της!!!

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top