Ερώτηση κατά της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική και για τη μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας

Ερώτηση για τη μεταφορά του «Αγίου Φωτός και για τη πρόσφατη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους» κατέθεσαν οκ��ώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και Παιδείας.

Πρόκειται για τους βουλευτές Γ. Μπαλαούρα, Φ. Βάκη, Ι. Γαϊτάνη, Α. Καββαδία Φ. Καρασαρλίδου, Α. Κυρίτση, Στ. Σαμοϊλη και Μ. Τζούφη, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «η μεταφορά του «Αγίου Φωτός» από τα Ιεροσόλυμα κάθε χρόνο λίγο πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα, καθώς και η πρό��φατη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, με τιμές αρχηγού κράτους, απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη.

«Πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, η αεροπορική μεταφορά του «Αγίου Φωτός» και η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας με έξοδα του Ελληνικού κράτους δεν συνιστούν ούτε θρησκευτική υποχρέωση, ούτε καν μια μακραίωνη παράδοση» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για το Άγιο Φως υποστηρίζουν: «Πέρα από το δυσανάλογα και πιθανόν ανάρμοστο στις περιστάσεις που ζει η χώρα μας κόστος, ας αναλογιστούμε επίσης ότι κανένα από τα κράτη με μεγάλο ποσοστό ορθόδοξων πιστών δεν ναυλώνουν αεροσκάφος για τη μεταφορά του «Αγίου Φωτός» ούτε το υποδέχονται ως αρχηγό κράτους. Πρόκειται επομένως για μια όψιμη και αποκλειστικά ελληνική και προκλητικά δαπανηρή ιδιοτυπία που δύσκολα απαντάται ακόμη και σε θεοκρατικά κράτη».

Οι 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν:

«Πόσο κόστισε την τελευταία χρονιά συνολικά (κόστος πτήσης, κόστος διαμονής, κόστος αγημάτων και άλλων τελετών και εκδηλώσεων, κόστος ειδικών πτήσεων για τη διανομή στις Μητροπόλεις της χώρας) η μεταφορά του «Αγίου Φωτός» για τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Πόσο κόστισε η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας για τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση αυτών των οπισθοδρομικών «εθίμων» του κράτους, καθώς και των δαπανών για την εκτέλεση τους από τις υποχρεώσεις τ��υ Ελληνικού Κράτους;».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top