Τσίπρας στον ΣΕΒ: Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία

Τι είπε για τους 4 αναγκαίους πυλώνες - πρώτη ανάρτηση 20.13

Στους τέσσερις αναγκαίους πυλώνες μιας συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους της αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σήμερα στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας η συμφωνία:

-Δεν πρέπει να λύνει βραχυπρόθεσμα το χρηματοδοτικό πρόβλημα

-Οφείλει να προβλέπει χαμηλά πλεονάσματα «ώστε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της λιτότητας»

-Πρέπει να προβλέπει ένα επενδυτικό πακέτο για την ανάπτυξη, με προτεραιότητα στις επενδύσεις και τις νέες τεχνολογίες

-Δεν μπορεί να περιλαμβάνει περικοπές σε χαμηλόμισθους και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα και στην αναδιάρθρωση στη λειτουργία και στις δομές της Δημόσιας Διοίκησης.

«Πρόκειται για ενδογενείς παθογένειες που αφορούν την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και την αδυναμία στρατηγικού σχεδιασμού, καθώς για 10ετίες αποτέλεσε μηχανισμό νομής της εξουσίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο όχι απλώς δεν αντιμετώπισε αυτά τα προβλήματα αλλά τα επιδείνωσε» και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναπτυχθεί ένα μακροχρόνιο σχέδιο που δεν θα βασίζεται στην μείωση προσωπικού και μισθών, αλλά στη βελτίωση παθογενειών».

«Είμαστε στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

O πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας». Ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους και την ανάπτυξη.

«Δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη ρευστότητας» δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός, αποδίδοντας την ευθύνη στους εταίρους και λέγοντας ότι πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική τους.

«Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας.

«Τότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο άλμα μπροστά, αφήνοντας πίσω τη λιτότητα και περνώντας σε έναν "ενάρετο κύκλο" ανάπτυξης» ισχυρίσθηκε ακόμη ο πρωθυπουργός.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top