Κουβέλης: Είμαι ανήσυχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων

«Δεν πρέπει να τεθεί τώρα το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους»

Την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Είμαι ανήσυχος στη βάση των εξελίξεων που καταγράφονται, διαπιστώνω ότι προστίθεται αναφορικά με την επιχειρούμενη συμφωνία και το συνολικότερο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και της αναδιάρθρωσης» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει μια συμφωνία-πακέτο αλλά «το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τώρα».

Ο κ. Κουβέλ��ς αναφέρθηκε και στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τις επισημάνσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ότι υπαναχώρησε από την αρχική του θέση του για υποψηφιότητα: «Στις 5 Οκτωβρίου του 2014, το 3ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά από εισήγησή μου, αποφάσισε σχεδόν εν ομοφωνία ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε διαδικασία με την κυβέρνηση για την απόσπαση κομματικού οφέλους. Δεν μπορώ να αντιληφθώ προς τι όλα τα άλλα και να επισημάνω ότι ποτέ δεν δέχτηκα πρόταση ούτε από τον κ. Σαμαρά και ούτε από τον κ. Βενιζέλο. Το αν κάνανε κάποιες συναντήσεις, διεργασίες με τρίτους, αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα αυτόν εμένα δεν με αφορά».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top