Α. Σαμαράς: «Δεν είμαστε δεκανίκι της κυβέρνησης»

«Αν δεν ψηφίσουν τη συμφωνία οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ποιος θα τα εφαρμόσει»;

Α. Σαμαράς: «Δεν είμαστε δεκανίκι της κυβέρνησης»

​Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φέρει την χώρα στην έξοδο του Μνημονίου.

«Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη θέση που βρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Με τις πρόωρες εκλογές επικράτησε αβεβαιότητα. Δεν επέτρεψαν να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου. Άλλοι φαγώθηκαν να έχουμε εκλογές. Πολλοί έχουν μετανιώσει, όμως η ζημιά έχει γίνει. Από εμάς ζητούσαν 2,6 δισ. ευρώ με πιο φιλόδοξο στόχο πλεονάσματος και εμείς το είχαμε κατεβάσει στο μισό Στο 1,3 δισ. ευρώ. Εμείς είχαμε απορρίψει την αύξηση του ΦΠΑ σε άλλες κατηγορίες, εκτός από τα νησιά. Έρχονται σήμερα και σήμερα συζητούν για πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ μόνο για φέτος και 14 δισ. για τα επόμενα χρόνια. Μας ξαναβάζουν σε μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Α. Τσίπρας είναι παγιδευμένος και ξοδεύει πολύτιμο χρόνο, ενώ σημείωσε ότι «η συμφωνία δεν θα πρέπει να πνίγει την ανάκαμψη. Δε θα γίνει αυτό με αύξηση φόρων. Αλλά με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είναι πολιτική αμαρτία να πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας φόρους γιατί η κυβέρνηση θέλει να οικοδομηθεί το κομματικό της κράτος».

«Έχει ιστορική ευθύνη να αποφασίσει ο πρωθυπουργός με ποιους θα πάει. Αν θέλει εθνική συνεννόηση θα τον βοηθήσουμε. Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον. Δεν θα κλείσουμε την πόρτα. Όμως είναι ολέθριο λάθος η φοροεπιδρομή και το κομματικό κράτος που οικοδομεί. Δεν είμαστε δεκανίκι καμιάς κυβέρνησης», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας:

«Κάποιοι μας καλούν να δεσμευτούμε να ψηφίσουμε αυτά που δεν είδαμε. Αν δεν τα ψηφίσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ποιος θα τα εφαρμόσει; Αυτό δεν θα ήταν ο ορισμός ακυβερνησίας; Ο λαϊκισμός βλάπτει την υγεία της οι��ονομίας».

Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζονται αποφάσεις, ευθύνη και αλήθειες και τόνισε:

«Θα είμαι ωμός, αλλά θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μόλις χθες αποκαλύφθηκε ότι στις 8 Μαΐου είχε στείλει επιστολή ότι δε θα μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Της υπέδειξαν έναν ανορθόδοξο τρόπο για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία. Έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και τώρα λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Αν δεν αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε μισθούς και συντάξεις. Η σημερινή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση των μη αποφάσεων που εγκυμονεί ανεξέλεγκτα ατυχήματα».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης στην ομιλία του ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και επανέλαβε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρέους της χώρας, έπρεπε απλά να μπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

«Το πετύχαμε αυτό πέρσι. Μπαίναμε σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά. Η ανάπτυξη θα σου λύσει το πρόβλημα του χρέους και της ανεργίας, θα επιτρέψει να έχεις σταδιακά αυξήσεις», είπε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση προσθέτοντας:

«Υπονομεύουν και ανατρέπουν τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Πλέον μιλούν για ανάπτυξη μόλις 0,5% και πολλοί αναλυτές φοβούνται επιστροφή στην ύφεση από τη φετινή χρονιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top