«Βόμβα» Καλύβη: Μεγάλη η πιθανότητα εκλογών μέσα στο καλοκαίρι!

«Φθάνουμε προς το τέλος» - «Δώρον άδωρον αν πάρουμε δόση με μέτρα»

«Βόμβα» Καλύβη: Μεγάλη η πιθανότητα εκλογών μέσα στο καλοκαίρι!
Εκλογική «βόμβα» έριξε ο Αλέκος Καλύβης, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες το καλοκαίρι!

«Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα σήμερα είναι μεγάλη η πιθανότητα να χρειαστεί το καλοκαίρι να απευθυνθούμε στην λαϊκή ετυμηγορία» δήλωσε στα Παραπολιτικά FM ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι «οι προσδοκίες είναι αυξημένες και οι δυσκολίες είναι εξίσου μεγάλες», ενώ χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε «διαβολοβδομάδα» καθώς θα προκύψουν μια σειρά από ζητήματα.

«Φθάνουμε προς το τέλος προς το τέλος, θα αξιολογήσουμε όλοι τη συμφωνία και το κόμμα και η κοινωνία και προφανώς αυτό το οποίο θέλουμε εμείς και έχουμε καλέσει την κυβέρνηση να κάνει είναι να τηρήσει τις κόκκινες γραμμές, να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε τα όποια μέτρα να μην έχουν υφεσιακό χαρακτήρα και να υπάρχει μια σύνδεση με το μέλλον» σημείωσε ο κ. Καλύβης και πρόσθεσε: «Αν είναι να πάρουμε κάποια μέτρα για να πάρουμε την επόμενη δόση τότε είναι δώρον άδωρον, πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους και το θέμα της πραγματικής ανάπτυξης της χώρας. Σε αυτή τη λογική κινείται ο πρωθυπουργός».

Συνεχίζοντας, ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία διακήρυξη από κανέναν ότι θα εγκαταλείψουμε το πρόγραμμά μας», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βρήκε χειρότερη κατάσταση από αυτή που περίμενε στα οικονομικά και έτσι χρειάστηκε να τροποποιήσει το ρυθμό εφαρμογής του προγράμματός της.

Αναφερόμενος στην στάση των δανειστών τόνισε: «Η σκληρότητα των ευρωπαίων και οι εκβιασμοί είναι μια παράμετρος την οποία θα την αξιολογήσουμε στο τέλος, ωστόσο σήμερα αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει μια πολιτική διάσταση στην συμπεριφορά τους διότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι απειροελάχιστο».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι ήταν σχήμα λόγου το ότι θα καταργούνταν τα μνημόνια με έναν νόμο, είπε: «Χάνουμε την ουσία μερικές φορές. Όταν έχεις 520 εφαρμοστικούς νόμους οι οποίοι συγκροτούν το μνημόνιο, είναι λογικό ότι αν πας στην λογική του ενός νόμου θα έχει διακηρυκτικό χαρακτήρα. Η εφαρμογή του αντιμνημονίου στην ουσία είναι διαφορετικοί νόμοι όπως αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάποιους νόμους περνάει. Άρα όλα τα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν σταδιακά στην ουσία θα συγκροτήσουν αυτό που λέμε μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στο μνημόνιο».
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top