ΡΟΥΚΕΤΑ από τον Γ. Ρωμανιά: «Δεν καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος»

«Την αναστέλλουμε επ’ αόριστον»

ΡΟΥΚΕΤΑ από τον Γ. Ρωμανιά: «Δεν καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος»

​Ρουκέτα πέταξε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, ο οποίος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται, αλλά… αναστέλλεται επ’ αόριστον.

Ο κ. Ρωμανιάς αναγκάστηκε να παραδεχθεί��τι θα συμβεί στην πραγματικότητα με το καυτό αυτό ζήτημα, μετά από το σχόλιο του αντιπροέδρου της Βουλής, Α. Μητρόπουλου, ότι η διατύπωση που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις συντάξεις κάνει λόγο για αναστολή και δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «κατάργηση».

«Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

Τότε λοιπόν ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε:

«Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη κατάργηση. Είναι αναστολή επ’ αόριστον».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δανειστές φαίνεται να κάνουν μία υποχώρηση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, με την προϋπόθεση όμως ότι η οικονομία θα παρουσιάσει πλεόνασμα 2%.

Για να επιτύχουμε όμως το πλεόνασμα αυτό, σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31/12/2014».

Μετά από αυτά, έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας και νυν βουλευτή της ΝΔ, Γ. Βρούτση μέσω Twitter.

vroutsis-tweet-1.jpg

«Η μάσκα του λαϊκισμού έπεσε! Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται!», έγραψε ο κ. Βρούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top