Αγώνας δρόμου σε δύο μέτωπα για την κυβέρνηση

Λεπτές ισορροπίες για τον Αλέξη Τσίπρα σε εσωτερικό και εξωτερικό

Αγώνας δρόμου σε δύο μέτωπα για την κυβέρνηση
Αγώνα δρόμου σε δυο μέτωπα δίνει η κυβέρνηση.

Εκτός συνόρων η μάχη δίνεται για να επιτευχθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου μια και ενιαία συμφωνία και εντός συνόρων η μάχη δίνεται για να καμφθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις που προκαλεί το πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει η συμφωνία.

Με ημερομηνία-σταθμό την 21η Μαΐου, που πραγματοποιείται στη Ρίγα της Λετονίας η Σύνοδος Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει με τις επαφές που θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου, μια παράλληλη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, την ώρα που τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τη χώρα.

Αυτό, άλλωστε, αποκαλύπτεται τόσο στις επιστολές που απέστειλε ο πρωθυπουργός στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους τονίζοντας εμφατικά το πρόβλημα της ρευστότητας της χώρας, όσο και από έγγραφο του ΔΝΤ που προειδοποιεί πως όλα κρίνονται για την Ελλάδα μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Στο εσωκομματικό μέτωπο, ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να καθησυχάσει τα στελέχη του που αντιδρούν στο ενδεχόμενο η συμφωνία να υπαναχωρεί από τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ.
​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top