Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Έφθασε η ώρα των αποφάσεων για τον Τσίπρα

«Εκτός πραγματικότητας όσα λέγονται για κόκκινες γραμμές με παροχές»

Να εγκαταλείψει τα περί δέσμευσης από τις προεκλογικές υποσχέσεις και να πάρει τις τελικές αποφάσεις καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Έφτασε η ώρα των τελικών αποφάσεων. Η ευθύνη πέφτει εξολοκλήρου στους ώμους του Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται. Ας πάρει τις τελικές αποφάσεις. Το επιχείρημα ότι δεσμεύεται από τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν είναι σοβαρό. Δεσμεύεται σε ό,τι αφορά τον ίδιο. Δεν δεσμεύεται όμως να υποχρεώσει να συμμορφωθούν με τις επιθυμίες του τα 18 ευρωπαϊκά Κοινοβούλια» σημειώνει ο πρώ��ν πρωθυπουργός.

Η κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πως «η Ελλάς πτώχευσε» και απευθύνοντας τη ρητορική ερώτηση «ποιος δεν θέλει το καλύτερο, αλλά πώς θα γίνει χωρίς χρήματα;», τονίζει χαρακτηριστικά: «Το γεγονός πως είναι υποχρεωμένη να ζήσει με τα χρήματα που έχει σημαίνει ότι όλα όσα λέγονται για κόκκινες γραμμές που αναφέρονται σε παροχές και δαπάνες είναι εκτός πραγματικότητας».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική για να επιβιώσει στον σημερινό κόσμο και εξηγεί ότι αυτό θα γίνει μόνο με διαρθρωτικές αλλαγές: «Πρέπει όμως όχι μόνο να τις ψηφ��σουμε αλλά και να τις εφαρμόσουμε. Θα ξεβολευτούν Έλληνες και είναι επώδυνο, είναι όμως αναγκαίο. Αν δεν γίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα με την έννοια αυτή και αν δεν μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική, είναι βέβαιο πως σε πολύ σύντομο διάστημα θα φύγει από την Ευρώπη. Ο λαός πρέπει να πληροφορηθεί πόσο είναι το κόστος της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης, η οποία δεν καταλήγει πουθενά, δημιουργεί όμως μια δραματική κατάσταση για την πραγματική οικονομία και όλα αυτά θα ξεσπάσουν σε τελική ανάλυση σε βάρος του Έλ��ηνα φορολογούμενου».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top