Νέα «βόμβα» από τους Θεσμούς: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας

«Θα έπρεπε ήδη να το συζητάμε» αναφέρουν στην Die Welt

Νέα «βόμβα» από τους Θεσμούς: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας

​Για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας το οποίο θα χρειαστεί η Ελλάδα το καλοκαίρι κάνουν λόγοι οι Θεσμοί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Die Welt, κύκλοι των Θεσμών υποστηρίζουν πως ακόμα κι αν η χώρα μας εξασφαλίσει τα 7,2 δις ευρώ, τα χρήματα θα έχουν τελειώσει έως το καλοκαίρι, κάτι που θα αναγκάσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει βοήθεια η οποία θα υπόκειται σε νέους όρους.

Για την ακρίβεια, οι Θεσμοί λένε για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα το ''πουλήσει'' αυτό στο λαό του, όταν ήδη έχει πολιτική εντολή για ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε ήδη τώρα να το διαπραγματευόμαστε!».

Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει πως «παρόλο που προσφάτως αναφέρεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη», ενώ άτομο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις αναφέρει: «Η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη τώρα από ότι νωρίτερα στις συζητήσεις. Αλλά τι νόημα έχει αυτό, αν το πλοίο βυθίζεται;».

Ως παράδειγμα, η «Die Welt» φέρνει το φορολογικό:

«Οι Ελληνες και οι Θεσμοί συμφώνησαν επί της αρχής, αλλά η Ελλάδα δεν θέλει να δεσμευθεί για συνολική εφαρμογή τώρα. Ακόμη και οι Ελληνες διαπραγματευτές ανά διαστήματα εκφράζουν απόγνωση γιατί δεν ξέρουν τι θέλει να πετύχει η κυβέρνησή τους. Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τη στροφή στη στάση του. Περιμένω ότι θα γίνει σύντομα. Ίσως την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει ότι πρέπει να το κάνει τώρα. Οι υπουργοί του δεν το έχουν καταλάβει».

Το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στην Ελλάδα πάντως, δεν απέκλεισε και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξη του στην «Bild» πως «είναι πιθανό να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αν η Αθήνα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top