Καμπανάκι από ΕΕ: Έχουμε χάσει πολύ χρόνο, ετοιμάστε αμέσως μια πλήρη λίστα!

Ντομπρόφκσις: Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της ευρωζώνης η Ελλάδα

Σαφές μήνυμα στην Ελλάδα να παρουσιάσει σαφείς θέσεις χωρίς χρονοτριβή στέλνει η Κομισιόν, την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε οριακό σημείο.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων πλήρη και αξιόπιστη. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βάλντις Ντρομπρόφσκις στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την Ελλάδα, ως «μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της ευρωζώνης», ενώ αναγνώρισε ότι έχει μεν σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες αλλά «η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών και στους τομείς των συντάξεων και της αγοράς εργασίας».

Ο Ντομπρόφσκις υπογράμμισε ότι οι τελευταίες δανειακές δόσεις μπορούν να αποδεσμευθούν μόνο εφόσον η Ελλάδα ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο να απορρίπτει αυτές που της προτείνονται» κατέληξε ο αντ��πρόεδρος της Κομισιόν, προειδοποιώντας ότι κάθε μέρα χωρίς συμφωνία καθιστά την κατάσταση για τους πολίτες ακόμη πιο δύσκολη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top