Στρατούλης: «Αν η συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία η Χάρυβδη θα περάσουμε ανάμεσα!»

«Οι κόκκινες γραμμές μας παραμένουν βαθειά κόκκινες»

Στρατούλης: «Αν η συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία η Χάρυβδη θα περάσουμε ανάμεσα!»

​Για εφικτή συμφωνία πριν την Σύνοδο Κορυφής έκανε λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας πως «δεν θα πρέπει να κάνουμε μία συμφωνία για την συμφωνία. Αν θέλαμε να κάνουμε συμφωνία υποταγής, θα μπορούσαμε να το κάνουμε από την πρώτη μας μέρα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε πως «αγωνιζόμαστε με πάθος να είναι επωφελής η συμφωνία για τον λαό. Αν συνεχίσουμε τις μνημονιακές πολιτικές που μας έφεραν ύφεση 20-25% τότε θα έχουμε τα ίδια».

Στην ερώτηση «μέτρα ή συμφωνία» o Δημήτρης Στρατούλης απάντησε:

«Αν η επώδυνη συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία είναι η Χάρυβδη εμείς σαν τον Οδυσσέα θα περάσουμε ανάμεσα», ξεκαθαρίζοντας πως «θέλουμε να συμμετέχουμε ως ισότιμη χώρα στην Ευρώπη και όχι ως προτεκτοράτο».

Παράλληλα δήλωσε πως η λύση θα είναι πολιτική και δεν θα έρθει «ούτε από τεχνικά κλιμάκια, ούτε από το Brussels Group ούτε από υπαλληλίσκους της τρόικας».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist, είπε πως «οι κόκκινες γραμμές παραμένουν βαθειά κόκκινες», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως η συμφωνία θα έχει τέτοια μορφή ώστε να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top