Telegraph: Ο Τσίπρας κάνει ό,τι του ζητούν οι δανειστές

«Η Ελλάδα επέστρεψε και επίσημα στην ύφεση»

Telegraph: Ο Τσίπρας κάνει ό,τι του ζητούν οι δανειστές
«Η Ελλάδα επέστρεψε και επίσημα στην ύφεση» τονίζει η Telegraph σε δημοσίευμα στο οποίο παραθέτει επίσημα οικονομικά στοιχεία.

«Η εκλογή της αριστερής κυβέρνησης έχει αναφερθεί ευρέως ως ο κύριος λόγος που η οικονομία της χώρας έχει βυθιστεί ξανά σε μια αναταραχή. Οι Ευρωπαίοι πιστωτές -και κυρίως το Βερολίνο- σημειώνουν πως η χώρα κατάφερε πέρυσι να επιστρέψει στην ανάπτυξη, έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης. Τώρα, όμως, αυτή η εκκολαπτόμενη ανάπτυξη βρίσκεται σε κίνδυνο από την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τους όρους της σύμβασης λιτότητας» τονίζει η αγγλική εφημερίδα σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι του ζητούν οι δανειστές».
tsipras.jpg
Σύμφωνα με την Telegraph, οι δανειστές ζητούν από την Αθήνα να περιορίσει τις δαπάνες της και να αυξήσει τα έσοδά της «αν θέλει να λάβει βοήθεια μέσω του προγράμματος στήριξης».

«Οι ψυχροί αριθμοί δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανταποκριθεί σε αρκετά από τα αιτήματα των δανειστών» σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για απαιτήσεις των δανειστών προς Αθήνα για περικοπές κοντά στα 3 δισ. ευρώ.

«Με την ελληνική κυβέρνηση να έχει να πληρώσει 1,4 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις και επιπλέον 1 δισ. ευρώ σε πληρωμές στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, ο Τσίπρας προσδοκά τώρα σε ένα οικονομικό θαύμα» καταλήγει το δημοσίευμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top