Θεοδωράκης από την Cosco: η σκληρή διαπραγμάτευση είναι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο, ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του»

Θεοδωράκης από την Cosco: η σκληρή διαπραγμάτευση είναι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και την διαφωνία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά. «Οι διχογνωμίες και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανάμεσα στους υπουργούς δείχνουν μάλλον ότι αυτό που ο πρωθυπουργός έλεγε "σκληρή διαπραγμάτευση" ήταν σκληρή διαπραγμάτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ούτε άλλο χρόνο ούτε άλλο δρόμο» και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του».

Κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα «να αποφασίσει ποια είναι η διαπραγμάτευση που θέλει να φέρει την υπογραφή του, να τη φέρει στη Βουλή, και εκεί θα δούμε και τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, θα δούμε ποιοι είναι με την ευρωπαϊκή πορεία, και τελικά ποιοι με τη σωτηρία της χώρας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια στην οικονομία και στην κοινωνία για πελαγοδρομήσεις και συζητήσεις στο εσωτερικό των κομμάτων.

«Εμείς έχουμε αποφασίσει. Ας αποφασίσει επιτέλους και ο πρωθυπουργός» δήλωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και ενημερώθηκε για την λειτουργία της εταιρείας.

Όπως δήλωσε «η παρουσία της Cosco στο λιμάνι και οι επενδύσεις των Κινέζων στη χώρα μας βοηθούν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία να παραμείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης -γι' αυτό άλλωστε μας θέλουν και οι Κινέζοι, ως ευρωπαϊκή δύναμη-, και από την άλλη, ταυτόχρονα, να ενισχύουμε όσο είναι δυνατόν τις σχέσεις μας με δυνατές χώρες όπως η Κίνα».

st.theodorakis me cosco.jpg



Ανέφερε επίσης ότι «η Cosco και οι Κινέζοι είναι εντυπωσιασμένοι από την απόδοση, τη μεθοδικότητα και τον τρόπο που δουλεύουν οι Έλληνες εργαζόμενοι».

«Το λέω γιατί υπάρχει μία φημολογία στην Ευρώπη που πρέπει να υπερνικήσουμε, ότι οι Έλληνες είναι μόνο για να παρακαλάνε. Δεν είναι έτσι! Όταν υπάρχουν περιθώρια και όταν υπάρχουν δουλειές, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά καλύτερα από όλους τους άλλους» συμπλήρωσε.

Τον κ. Θεοδωράκη συνόδευαν οι βουλευτές Πειραιά του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνισμού και ΜμΕ του κόμματος Στρατής Μουγέρ και η υπεύθυνη Διεθνών ΜΜΕ και Ευρωπαϊκών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top