Ξεφυλλίζοντας τις γερμανικές εφημερίδες:Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ παίζει παντού!

Σκληρό τόνο από Spiegel και Rheinische Post

Ξεφυλλίζοντας τις γερμανικές εφημερίδες:Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ παίζει παντού!

​Στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά, αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

«Και όμως η Ελλάδα πουλά» είναι ο τίτλος άρθρου της Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι, «αν και αρχικά η ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στάση».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η Ελλάδα προφανώς υπέκυψε στις πιέσεις των πιστωτών της για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 51% του Πειραιά».

Στο ίδιο μήκος και η Frankfurter Allgemeine, η οποία προσθέτει ότι τρεις ξένες εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ.

Πιο σκληρό τόνο υιοθετούν το Spiegel και η Rheinische Post, η οποία γράφει ότι η Ελλάδα προφανώς θέλει να πουλήσει τα «ασημικά» της για να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Κάτι γίνεται στην Αθήνα: έπειτα από μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος, η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο η χώρα αντιμετωπίζει την πίεση των πιστωτών της» γράφει το Spiegel, τονίζοντας ότι η πώληση του λιμανιού του Πειραιά αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top