Κ. Λαπαβίτσας: «Αν υπάρξει σκληρή συμφωνία δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας»

«Η ρήξη πρέπει να είναι πάντα στο τραπέζι»

Κ. Λαπαβίτσας: «Αν υπάρξει σκληρή συμφωνία δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας»

​Για προσφυγή στις κάλπες αν η συμφωνία που επιτευχθεί αντιβαίνει στις βασικές αρχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ��κανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος Κ. Λαπαβίτσας, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star.

Όπως είπε, η εντολή που έδωσε ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και όχι μόνο να μείνει στο ευρώ.

«Αν υπάρξει μια σκληρή συμφωνία δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας. Η δημοκρατική εντολή που έχουμε λάβει δεν είναι μόνο παραμείνουμε στο ευρώ», είπε ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε:

«Θα χρειαστεί νέα ετυμηγορία αν οι βασικές αρχές της συμφωνίας αντιβαίνουν τις βασικές αρχές μας. Όταν θα φτάσει η ώρα των κρίσιμων ερωτημάτων τότε τα πράγματα θα τεθούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στον λαό. Θα πρέπει να αποδεχθεί ο κόσμος αν θέλει την επιστροφή σε ένα μνημονιακό παρελθόν. Αυτό θα είναι το τραγικότερο όλων».

Σε ερώτηση της Π. Τσαπανίδου αν θα ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία, ο κ. Λαπαβίτσας δεν απάντησε ευθέως, αλλά τόνισε με νόημα:

«Η εντολή που λάβαμε ήταν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Είναι δυνατόν εμείς να πούμε ότι το πρόγραμμά μας ήταν κουβέντες και τώρα κάνουμε κάτι άλλο»;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι η προοπτική της ρήξης πρέπει να είναι πάντα στο τραπέζι.

«Η προοπτική της ρήξης πρέπει να υπάρχει και νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι γιατί αυτά που μας ζητούν οι άλλοι είναι πράγματα πολύ δύσκολα», είπε και σχολιάζοντας τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας σχολίασε:

«Η αντιπαράθεση απόψεων είναι αυτή που δίνει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top