Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg: «Ετοιμάζεται το κείμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα»

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις

Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg: «Ετοιμάζεται το κείμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα»

​Στην σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας για την Ελλάδα θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες μέρες οι θεσμοί και η Αθήνα, όπως αποκάλυψε στο Bloomberg, Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος, παρ’ όλ’ αυτά θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

«Mέσα στις επόμενες λίγες ημέρες μπαίνει ως στόχος η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς», αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο τις δηλώσεις του αξιωματούχου, ο οποίος συμμετέχει στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Η εξέλιξη αυτή πιθανόν να σχετίζεται και με την χθεσινή δήλωση του Γ. Δραγασάκη, ο οποίος τόνισε πως είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας έως τις 19 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, από την Τιφλίδα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, δήλωσε στο Bloomberg ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα δημιουργούσε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, καθώς θα υπονόμευε τους ισχυρισμούς των πολιτικών της ότι η νομισματική ένωση είναι μόνιμη.

«Ένα νέο νόμισμα θα υποτιμάτο σημαντικά και, για μία χώρα με μεγάλο χρ��ος σε ευρώ, αυτό θα ήταν μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Για την υπόλοιπη Ευρωζώνη θα δημιουργούσε όχι μόνο οικονομικές και χρηματοπιστωτικές δυσκολίες, αλλά τεράστιες θεσμικές δυσκολίες», δήλωσε ο κ. Πάντοαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top