Σταθάκης: Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ και περιφερειακών αεροδρομίων

Αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους σύντομα

Σταθάκης: Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ και περιφερειακών αεροδρομίων

Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα συνεχισθούν. Αυτό διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Σταθάκη, η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων - από μία λίστα, στην οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση - όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ.

«Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας …. η Ελλάδα εξετάζει εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην πώληση του Ελληνικού, είπε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ.Σταθάκης δήλωσε ότι «η διαδικασία πήγε καλά πρόσφατα και εκτίμησε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες».

«Η απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει μειωθεί πολύ στα περισσότερα θέματα και, παρά το ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές ανησυχίας που έχουν να κάνουν με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top