«Μπαμ» από Κωνσταντοπούλου με επίθεση σε Μαξίμου: Πού πήγε το πρόγραμμα της Θεσ/κης;

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ: Έφυγε ο Δραγασάκης!-Πρώτη ανάρτηση: 15/05/2015, 00:15

«Μπαμ» από Κωνσταντοπούλου με επίθεση σε Μαξίμου: Πού πήγε το πρόγραμμα της Θεσ/κης;

Βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τη διαπραγμάτευση όπως προέκυψε και μετά τη θυελλώδη πεντάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

Το πιο βαρύ… αντάρτικο έγινε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που «επιτέθηκε» στον Γιάννη Δραγασάκη -και μέσω αυτού στην κυβέρνηση- για αθέτηση και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων του προγράμματος της Θεσσαλονίκης!

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν δίστασε να μιλήσει για αναξιοπιστία από πλευράς κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα των διαπραγματεύσεων, ενώ έκανε λόγο και για υποχωρήσεις που έχουν γίνει στους δανειστές.

Η κα Κωνσταντοπούλου δεν ήταν η μόνη καθώς ο κ. Δραγασάκης δέχθηκε κριτική και από εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος, ενώ και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος έριξε βέλη προς το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας λάθος την αποδοχή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατή μια συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 19 Μαΐου και αποχώρησε πριν ολόκληρωθεί η συνεδρίαση.

«Καυτή» ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας: Οι κόκκινες γραμμές είναι του λαού

Εκφράζοντας την προσήλωσή της στις κόκκινες γραμμές, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πεντάωρη συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι αναλαμβ��νει εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών λαών για τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί «σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

Η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ΠΓ τονίζει ότι «οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου».

Στη συνέχεια, επικρίνει την «επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα», ενώ προσθέτει ότι οι απαιτήσεις των δανειστών «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top